Actualitat Notícies

Xàbia Emprén III: Joaquín Alcázar: “Estem davant un món emprenedor que ha abandonat els rols tradicionals”
NOV 2016

La tercera xarrada de Xàbia Emprén va ser impartida per Joaquín Alcázar, director de Centre Europeu d'empreses i Innovació d'Elx, i va versar sobre l'economia de la innovació amb la finalitat de traslladar a tots els assistents alguns dels models que han sigut utilitzats per a explicar el procés pel qual s'arriba a la innovació.

Alcázar és doctor en Economia i Ciències Socials per la Universitat Politècnica de València i professor associat del Departament d'Estudis Econòmics i Financers de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

En la seua conferència aquest expert va exposar que en el context econòmic actual els models de negoci han de “evolucionar cap a plantejaments estratègics basats en la innovació i el coneixement” ja que aquesta és la base per a obtenir “avantatges competitius” enfront d'aquells competidors del nostre negoci.

Però va afirmar que la competitivitat depèn de molts factors com l'estratègia, la implantació eficient de l'estratègia o tot l'entorn en el qual l'empresa desenvolupa la seua activitat: l'entorn social, o l'institucional.

Segons Alcázar la innovació “és un factor clau de la competitivitat i de creixement econòmic” i va plantejar als presents perquè les empreses han d'innovar. I és que la Innovació té conseqüències i efectes “en els resultats de l'empresa, tant en el creixement, com en la millora de la productivitat com en l'ocupació”. A més, va aportar una nova visió sobre el concepte d'innovar “és infondre un esperit nou en la manera de fer les coses, és atendre el naixement d'una idea amb una visió clara de les noves necessitats socials”.

En un altre moment de la xarrada, el director del CEEI d'Elx va exposar que “estem immersos” en l'era revolució que abasta tot i està en ple apogeu. No és el temps de la “florent classe mitjana, els mercats de masses, el meu cotxe, la casa de la platja o el salari estable”. Aspectes com els “ rols tradicionals, els treballs, les habilitats, les formes de conèixer-se, les idees, les aspiracions, les pors” està canviant en aquest nou món.

I açò és el que va posar sobre la taula en la xarrada, com la revolució del coneixement ha canviat el que fem i el que som “des d'una perspectiva social i empresarial”.

A més, va explicar el canvi de paradigma d'una economia enfocada a la productivitat a una altra enfocada a la innovació “com a resultat dels processos de globalització dels mercats i la societat del coneixement”.

Level AA conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Ajuntament de Xàbia - Conselleria d'Innovació, Industria, Comerç i Turisme