Actualitat Notícies

Xàbia es prepara per a acollir una nova edició de la seua insigne Fira d'Artesania

No hi ha Setmana Santa que es pree en el municipi sense certs atractius que tornen cada any i que són típics d'aquestes dates. Un d'ells és la Fira d'Artesania, una tradició ben consolidada que s'ha convertit, amb 36 anys, en l'esdeveniment d'aquestes característiques amb més història de la Marina. Des del divendres 19 al dilluns 22, més de 80 llocs participaran en l'edició d'enguany.
Xàbia es prepara per a acollir una nova edició de la seua insigne Fira d'Artesania

Tot un esdeveniment l'enclavament del qual, dins del Centre Històric, serpentejant el carrer Major i unint la Placeta del Convent i la plaça de Baix; suposa un dels seus majors atractius que ens recorda la bellesa d'aquests estrets carrers on l'arquitectura tradicional, els comerços de tota la vida i la gastronomia local, s'obrin pas entre la gentada i els llocs curulls de diferents productes de manufactura artesanal.

                         https://xabiaaldia.com/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2607.jpg

El sabor costumista d'aquesta fira es deu també al seu programa d'activitats que conjumina recorreguts musicals ambientant cada racó de la fira, actuacions que busquen la participació del públic, tallers d'artesania popular per als més xicotets i danses tradicionals i trobades de ball vintage. A més, aprofitant el període vacacional i l'afluència de la fira, tindrà lloc una nova cita de la fira de brocanters d'antiguitats el dissabte 20 i els edificis emblemàtics del Museu i el Mercat, tindran horaris especials.

D'una banda, el Museu Soler Blasco romandrà obert des de les 10 h fins a les 14 h i des de les 18 h fins a les 21 h, el divendres 19, dissabte 21 i diumenge 22. Per part seua, el Mercat Municipal obrirà les seues portes fins a les 15 h el divendres, dissabte i dilluns 22. A més, participa en els actes de Setmana Santa oferint una xocolatada matutina després del Viacrucis de la parròquia de Sant Bertomeu fins a l'ermita del Calvari amb la imatge de Jesús Natzaré.

                                        https://xabiaaldia.com/wp-content/uploads/2019/04/DSC_2631.jpg

Per si no fos prou, un any més, tornarà la tradicional Fira de Pasqua a la plaça de l'Església el diumenge 21. Una trobada entorn de barres improvisades que instal·len associacions, entitats i penyes del municipi i que ja s'ha convertit en cita obligada dels xabieros i xabieres en la celebració típica del diumenge de Pasqua que reuneix familiars i amics.

El cartell d'enguany, que forma un col·leccionable amb els dels últims cinc anys, és obra de l'il·lustrador i dissenyador local Fernando Sala i retrata la típica estampa dels llocs de plantes seques i remeis naturals i els xiquets i xiquetes jugant en els canons de la plaça.

Pots consultar en aquest enllaç la programació completa de la 36a Fira d'Artesania de Xàbia 2019.

(Xàbia al Dia)

© 2015 - Ajuntament de Xàbia - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball